mail icon

Verbruiksmaterialen

Wapeningstechniek
Dekkingafstandhouders
Afdichtingstechniek
Centermaterialen
Bouwchemie
image

Materialen voor betonbouw

Jako levert alle benodigde verbruiksmaterialen voor de betonbouw. Naast diverse soorten bekistingsystemen, vind je bij ons ook een compleet assortiment aan toebehoren en verbruiksmaterialen. Of het nu gaat om het maken van een constructieve verbinding waar ankers of stekkenbakken voor nodig zijn. Maar ook het maken van een waterdichte verbinding waar je voegenbanden of injectiematerialen voor nodig hebt. We hebben alle toebehoren en verbruiksmaterialen in huis. Desgewenst kunnen we deze ook op maat leveren.

Ons complete aanbod kun je vinden op: jakodirect.nl.
Jouw betonwerk begint bij Jako!

image

Wapeningstechniek

Voor het realiseren van de verbinding tussen constructieve elementen, zijn er de Jako stekkenbakken of de Jako doorkoppelankers. Stekkenbakken zijn er met staafdiameters van 8, 10 en 12mm. De doorkoppelankers bestaan uit een wapeningsstaaf met voorgemonteerde koppeling (stekanker) voor de eerste bouwfase. En een wapeningsstaaf met parallelle schroefdraad (stekeind) voor het inschroeven tijdens de tweede bouwfase. Daarnaast hebben we verschillende DEMU ankers, zodat er geen probleem is welke we niet kunnen oplossen.

Dekkingafstandhouders

Voor een duurzame betonconstructie is een correcte betondekking essentieel. Afstandhouders waarborgen deze betondekking voor- en tijdens het betonstorten. Bij eenvoudige bouwelementen zijn afstandhouders van kunststof een goed alternatief. Voor gecertificeerd of waterdicht werk adviseren wij de afstandhouders van vezel-, giet- of stampwerkbeton. Afstandhouders zijn er in vele uitvoeringen, graag adviseren wij je welk type in jouw specifieke geval het meest geschikt is.

image
image

Afdichtingstechniek

Alle betonnen bouwwerken dienen beschermd te zijn tegen indringing van bodemvochtigheid en grondwater. Tijdens de bouw zijn er een aantal cruciale plaatsen waar extra aandacht aangegeven dient te worden in de voorbereiding. Zo zijn er de wand- / vloerverbindingen en de doorvoeren van de spanstaven welke in de regel het meeste risico vormen. Voor ieder probleem heeft Jako de juiste oplossing in huis zoals kimbanden, injectieslangen en zwelbanden voor als het echt 100% waterdicht moet zijn.

Centermaterialen

Voor onze bekistingsystemen (Tricon en JAKO systeembekisting) maken we gebruik van DYWIDAG gecertificeerd centermateriaal om de elementen te koppelen. De meest gebruikte diameters zijn 15mm(90kN) of 20mm(150kN) en verkrijgbaar in zowel een zwarte (lasbare) als een verzinkte uitvoering. DYWIDAG spanstaven hebben een vlakke kant waardoor het vuil beter “gelost” kan worden. Naast de spanstaven hebben we uiteraard ook alle accessoires in huis zoals flensmoeren, tegenplaten, watersloten en koppelmoeren.

image
image

Bouwchemie

Bouwchemische producten en beton zijn bijna onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Denk aan ontkistingsolie voor het ontkisten of curing compound om te snelle droging te voorkomen. Maar ook injectiematerialen voor een lekkende kelder of het preventief behandelen van de buitenschil met bitumeuze producten tegen waterindringing. Deze producten en oplossingen vragen om een specialist en daarvoor ben je bij Jako aan het juiste adres!

Heb je advies nodig voor een project?

Onze specialisten geven advies op maat.

Advies aanvragen?

  • Max. file size: 24 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.