mail icon

Wij zijn Jako

Een familiebedrijf dat haar opdrachtgevers al bijna 50 jaar helpt bij het bouwen aan Nederland.
image

Onze belofte is al bijna 50 jaar hetzelfde


Bijna vijftig jaar geleden legde de eerste generatie Jansen de fundamenten voor het bedrijf en het merk Jako. Het is altijd een familiebedrijf gebleven, waar momenteel de tweede en derde generatie samen aan het roer staan. Sinds de oprichting in 1973 is er veel gebeurd, maar de partnerschapsbelofte van Jako is onveranderd gebleven: Jako zorgt voor het juiste materieel, op het juiste moment, precies op de juiste plek. 

image

De uitvoering is compleet veranderd

Niet alleen de bouwplaats, maar de hele wereld is veranderd. Digitalisering en logistieke innovatie zorgden ervoor dat we ons assortiment beter op de klant af kunnen stemmen, en ook direct kunnen veranderen als dat nodig is. Ook kunnen we daardoor veel sneller en preciezer leveren dan 20 jaar geleden.

Met elkaar zijn we ons veel bewuster van onze invloed op de leefomgeving en het milieu. Daarin proberen we voorop te lopen door voortdurend te onderzoeken wat mogelijk is. Bijvoorbeeld door een brandstof-kraan te vervangen door een elektrische kraan. Dit betekent minder CO2 uitstoot én minder lawaai op locatie.

Dat de bouw nog verder gaat veranderen is zeker. En Jako verandert net als de afgelopen 50 jaar mee. Zodat onze klanten zich kunnen focussen op datgene waar ze goed in zijn: bouwen!

Partner tijdens de ruwbouwfase

Al 50 jaar staan we samen met onze klanten in hetzelfde zand op de bouwplaats. We zien hen dan ook allemaal als partners. Elke dag weer zorgen we samen voor het j​uiste​ materieel, op de juiste ​locatie, precies op het ​juiste ​moment. Want partners gaan verder dan simpelweg leveren en afrekenen. Hoe actiever het partnerschap, hoe meer een klant van Jako mag verwachten.

Waarom Jako

  • We hebben werkvoorbereiding en projectbegeleiding in eigen huis;
  • We hebben de kennis en producten om altijd tot een oplossing te komen, ook als dat maatwerk moet zijn;
  • Ieder project krijgt een product owner die verantwoordelijk wordt voor het verwachte resultaat en anticipeert op wat er nodig is tijdens het project;
  • Door onze logistieke organisatie en grote voorraad hoeven we niet snel “nee” te verkopen;
  • Bij ons heb je direct contact met mensen. Je hoeft je bijvoorbeeld niet eerst door een telefoonmenu heen te worstelen zodra je Jako belt.
image

De geschiedenis van Jako

1973
1978
1991
1998
2006
2010
2014
2020
2021
2021
1973

Oprichting Jako Nijmegen B.V.

Het is 1973, Ton en Henny Jansen besluiten een bedrijf te starten in het aanbieden van bouwmachines. Na maanden van voorbereiding richtten zij Jako Nijmegen BV op.

image
1978

Verhuizing naar de Hoge Brug in Malden

Met het groeiende succes kon de voorraad al snel niet meer thuis opgeslagen worden en ontstond de behoefte aan aparte huisvesting. In 1978 werd die locatie gevonden aan de Hoge Brug 38 in Malden. Een ruime hal met bijbehorend kantoorgebouw stond ter beschikking: meer dan voldoende om de ambitieuze plannen waar te maken.

image
1991

Jeroen Jansen komt bij Jako werken

Toen kwam 1991, een gedenkwaardig jaar omdat onze huidige directeur, zoon Jeroen Jansen bij Jako kwam werken. Klanten uit alle windstreken van Nederland wisten Jako te vinden en de beschikbare ruimte in Malden werd voor de tweede keer te beperkt. Bovenop het kantoor werd een extra verdieping gebouwd en in 2 jaar tijd werd een extra hal van 900 m2 neergezet. Het productassortiment bleef groeien en er kwamen steeds meer diensten bij.

image
1998

De oprichters verlaten Jako

Na 25 jaar hard werken vonden Ton en Henny Jansen het tijd voor een nieuwe generatie. Jeroen Jansen nam het stokje over en richtte zijn blik op de toekomst.

Hij richt onder andere Jako Materieeldienst (het huidige projectverhuur) op om beter aan te sluiten bij de vraag in de markt.

image
2006

Het terrein in Cuijk wordt aangekocht

In 2006 wordt de huidige locatie in Cuijk aangekocht. Daar was meer dan voldoende ruimte voor groei, zowel in de breedte (met een winkelpand en heel veel kantoorruimte) als in de diepte (veel meer materieel opslaan door de enorme werf en magazijnruimte).

image
2010

De derde generatie komt in het bedrijf

In 2010 kwam de volgende generatie Jansen in het bedrijf werken: Daan Jansen. Geheel in lijn met de familietraditie bracht Daan een frisse toekomstvisie mee die te maken had met online verkoop. Inmiddels zit er een team van collega’s dat zich hier dagelijks volledig voor inzet!

image
2014

Overname van Yelloo

Jako neemt Yelloo over: een bedrijf gespecialiseerd in het verhuren van materieel voor onderhoud en renovatie aan bestaande gebouwen. En daarom een perfecte aanvulling op Jako’s eigen marktfocus.

image
2020

Overname van Mabeca / MBC

Per 1 juli 2020 heeft Jako de bekistings-activiteiten, het bijbehorende materieel en de merknamen MBC en Mabeca overgenomen.

image
2021

Overname van Matemco

Per juli 2021 heeft Jeroen Jansen Matemco uit Ede overgenomen. Matemco is al 50 jaar een toonaangevende partner voor de engineering, levering en plaatsing van tijdelijke ondersteuningsconstructies, zoals die veel worden gebruikt in de woning- en utiliteitsbouw alsook de civiele bouw. Matemco heeft een uiterst professioneel team ter beschikking, bestaande uit constructeurs, project engineers, 3D specialisten, vertegenwoordigers en projectleiders. Deze basis opent deuren om samen te werken, informatie te delen en het werkproces op te lijnen.

image
2021

Oprichting moederbedrijf Otri

Jeroen Jansen richt in juli 2021 Otri op. Otri is het moederbedrijf van de Jako en Yelloo Groep en Matemco. Kwaliteit, partnerschap en de service van Jako, Yelloo en Matemco vormt de verbinding van Otri.

image

Zusterbedrijf Yelloo

Sinds april 2014 is Yelloo een zusterbedrijf van Jako. Omdat Yelloo zich focust op materieel voor renovatie en onderhoud vult ze Jako perfect aan: Jako de nieuwbouw en Yelloo de bestaande bouw. Ook is de ligging van Yelloo in Hattemerbroek een mooie aanvulling op de landelijke dekking ten opzichte van ons hoofdkantoor in Cuijk.

image
image

Zusterbedrijf Matemco

Sinds juli 2021 is Matemco een zusterbedrijf van Jako. De expertise van Matemco in de woningbouw, utiliteit en civiele bouw vult Jako goed aan. Jako beschikt daarentegen over een uitgebreid bekistingsprogramma wat voor Matemco een prachtige aanvulling is.

Waar we trots op zijn

100+
Jakollega's

Met een team van meer dan 100 mensen staan we elke dag klaar voor onze klanten.

35.000 m2
Opslagruimte

Gevuld met materieel voor de ruwbouwfase. Hier zijn we trots op, omdat dit ons elke dag weer helpt om onze belofte te vervullen.

9,2
Klanttevredenheid

Is het rapportcijfer dat klanten ons geven. Dit is voor ons de allerbelangrijkste maatstaf. Zolang klanten heel tevreden zijn volgt de rest vanzelf.