mail icon

Appartementen Tooropstraat

icon Q1 & Q2 2020
image
Ingezette productgroepen:
Liften & hangbruggen
Steigersystemen

Het gebouw

Aan de Jan Tooropstraat in Eindhoven staat een studentenflat van Vestide, onderdeel van woningcorporatie Woonbedrijf. Het pand uit 1961 bevat 54 woningen en was hard toe aan modernisering. De binnen- en buitenkant zijn volledig vernieuwd om de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van het gebouw te vergroten.

image

De rol van Jako

Jako mocht voor opdrachtgever Heijmans aan de slag met het engineeren, leveren, monteren en demonteren van de benodigde steigersystemen en bouwliften tijdens de renovatiewerkzaamheden.

Multi-inzetbare steigersystemen
Een belangrijk uitgangspunt: de steigersystemen moesten multi-inzetbaar zijn en gedurende alle fasen van het project een andere functie vervullen. De engineers van ons eigen projectbureau zijn aan de hand van werktekeningen en constructieberekeningen exact gaan calculeren welk materieel er nodig was.

De steiger diende in eerste instantie voor de sloopwerkzaamheden van de bestaande kozijnen en gevel. Dankzij het aangebrachte steigergaas en de gesealde regenkap konden de werkzaamheden prima uitgevoerd worden in de wintermaanden. Hierdoor liep het project geen onnodige vertraging op door de weersomstandigheden. In een volgende fase diende de steiger om de nieuwe gevel (geconditioneerd) aan te brengen.

Een extra uitdaging: op de nieuw te realiseren gevel zit bij ieder kozijn een terugloop in de gevel. De steiger is zo ontworpen dat in elke fase van de renovatie vakmensen veilig en ergonomisch hun werk konden doen.

“Dankzij de nauwe samenwerking tussen ons projectbureau en de opdrachtgever vanaf de start, werd de planning vlekkeloos gehaald. Werkzaamheden aan de gevels konden exact volgens plan van start gaan.”

person image
Gert Jan van Loveren
Operationeel manager

Vragen over jouw project?

Neem contact met ons op.

image