mail icon

Nieuwbouw Radboudumc (Gebouw S)

icon Q1 2018 - Q4 2020
image
Ingezette productgroepen:
Betontechniek
Liften & hangbruggen
Ondersteuning

Het gebouw

Eind 2019 is het startsein gegeven voor de bouw van een 45.000 m2 nieuw hoofdgebouw voor het Nijmeegse Radboudumc. De huidige gebouwen voldeden niet meer aan de wensen van het drukbezochte ziekenhuis dat een sleutelfunctie in de regio heeft. De nieuwbouw is een moderne vertaling van de Bossche School-stijl waarin ook de rest van het oude gedeelte van de campus is gebouwd, de stijl is herkenbaar aan evenwichtige proporties en ruimtewerkingen.

image

De rol van Jako

Gebouw S is een prestigieus project dat door de invloed van COVID-19 voor verschillende logistieke uitdagingen kwam te staan. Dit zorgde voor een verhoogde tijdsdruk in verschillende fasen van het traject. 

Verhijsbare randbekisting
We moesten op zoek naar technieken die tijdwinst opleverden, zoals onze verhijsbare randbekisting. De kant-en-klare elementen zorgen voor een korte vormende tijd, wat veel tijdswinst oplevert. Bovendien zijn de elementen verhijsbaar met een kraan zonder extra verstevigingen. Dit zorgt voor extra flexibiliteit op de bouwplaats. Door in de rest van het project waar nodig voor effectieve prefab-ondersteuningen te kiezen, verliep de planning ondanks de extra uitdagingen soepel.

Veilige trappentorens
Het gebouw met 11 verdiepingen wordt het hoogste gebouw op de zorgcampus. De werkzaamheden op hoogte konden veilig uitgevoerd woorden dankzij de bouw en montage van kwalitatieve en betrouwbare trappentorens door Jako.

Ondersteuning
Gebouw S wordt een transparant gebouw met veel daglicht, dat rust moet uitstralen. Voor de entree zijn architectonisch uitdagende keuzes gemaakt die om hele specifieke ondersteuningen vragen. Daarom engineerde en leverde Jako voor deze entree onder andere volumeondersteuningen. Daarnaast zijn er door Jako zwevende-, Topec- en breedplaat-ondersteuningen geleverd.

Het verloop van dit project

Q1 2018
Q2 2018
Q1 2019
Q3 2019
Q4 2020
Q1 2018

Offerteaanvraag vanuit opdrachtgever

image
Q2 2018

In kaart brengen behoefte en passend aanbod doen

image
Q1 2019

Start engineering

image
Q3 2019

Start montage

image
Q4 2020

Demontage en afsluiting project

image

“Natuurlijk vind ik alle projecten waarin Jako een rol mag spelen gaaf. Maar het Radboudumc is extra speciaal. Niet alleen omdat het voor Nijmegen en voor de regio zo'n belangrijke organisatie is. Vooral ook omdat in deze pandemie maar weer eens duidelijk wordt hoe belangrijk de zorg in Nederland is. Daar bouwen we als Jako zijnde heel graag aan mee.“

person image
Jeroen Jansen
Directeur Jako

Vragen over jouw project?

Neem dan contact met ons op

image