mail icon

Ontmoetingsplein Mellepark, Uden

icon Q1 2018 – Q1 2020
image
Ingezette productgroepen:
Betontechniek
Ondersteuning

Het gebouw

Midden in hartje Uden-Oost wordt gebouwd aan een nieuw ontmoetingsplein voor jong en oud. Het voormalige gebouw voldeed niet meer aan de wensen van deze tijd en de gemeente Uden besloot dat het tijd werd voor vernieuwing. De oude gebouwen die er stonden, zijn gesloopt, om vervangen te worden door een modern complex dat een belangrijke gemeenschapsfunctie binnen de wijk moet gaan vervullen. In het gebouw zullen onder andere twee basisscholen, een wijkcentrum, kinderopvang en sporthal hun intrede nemen.

image

De rol van Jako

Wandbekisting
De verschillende ruimtes in het gebouw moesten multifunctioneel zijn, en ook regelmatig veranderd kunnen worden, zou daar behoefte aan zijn. Jako leverde het wandbekistingsysteem, waarmee de aannemer de betonwanden heeft gestort van bijna 10 meter hoog.

Voor de aanleg is gebruik gemaakt van grootvlakelementen van 2,75 x 2,00m. Deze zorgen in combinatie met rasterelementen van 100 x 150cm voor een constructie die de ambities van het pand optimaal ondersteunt. De wanden hebben een dikte van 250mm gekregen en zijn in verschillende fases gestort.  

Betonaccessoires
Naast de bekisting, leverde Jako ook zware schoren, spanmateriaal en al de benodigde verbruiksmaterialen zoals de afstandshouders, doorvoeren en stekkenbakken. 

“Voor een project als Mellepark in Uden is het fijn om een echte betonspecialist zoals Jako in te schakelen. Welke uitdaging er ook ontstaat, je hebt dan alle technieken om betonnen wanden te maken onder één dak. Ook de combinatie van verhuur en verkoop (van accessoires) is voor een opdrachtgever heel waardevol.”

person image
Jan van de Hoef
Projectleider

Vragen over jouw project?

Neem contact met ons op

image