mail icon

Systeemsteigers

Layher allround systeem
image

Ergonomisch systeemsteiger

Jako biedt met deze steiger een veelzijdig systeem aan. Het voordeel van onze systeemsteiger is dat deze snel en verantwoord opgebouwd kan worden. Met een slaghoogte van minimaal 2.16 meter is het voor iedereen mogelijk met een helm op, ergonomisch op de slag te kunnen werken. Wij zorgen ervoor dat de steigers veilig gemonteerd en gedemonteerd worden.

image

Systeemsteiger

Onze systeemsteiger biedt ringmaten waarmee eenvoudig verdieping slagen van 3 meter behaald kunnen worden, maar ook steigerslagen van 2.16 meter. Hierdoor wordt een prettige doorloophoogte gewaarborgd.

Inmiddels gebruiken ondernemingen en organisaties over de hele wereld dit systeem als multifunctionele tijdelijke staalconstructie. Hierbij kun je denken aan metselsteigers, ondersteuningen, trappentorens, laadbordessen, bruggen, podiums, tribunes, decorop- stellingen perrons, complete tenten of loodsen, reclameschermen, luidsprekertorens en klimwanden.

Advies nodig?

Specificaties

Specificaties van systeemsteigers.

 • Sterke, eenvoudige verbinding

  Door het spiekop-rozet systeem kan eenvoudig een sterke en eenvoudige verbinding gemaakt worden.

  Heb je een vraag?
 • Veelzijdig systeem

  Te gebruiken voor uiteenlopende doeleinden zoals trappentorens, ondersteuningen, gevelsteigers en hangsteigers.

  Heb je een vraag?
 • Eenvoudig uit te bouwen

  Eenvoudig uit te bouwen met consoles en uitbouwsteigers.

  Heb je een vraag?
 • Veilige afsluiting

  Vloeren op uitschuif kortelingen zorgen voor een veilige afsluiting tussen de opening van de steiger en de ruwbouw.

   

   

  Heb je een vraag?
 • Ring 50 en 54

  Jako beschikt binnen het Layher allround systeem over twee verschillende ringsystemen: ring 50 en ring 54. In Nederland wordt een metselsteiger meestal voorzien van houten steigerplanken. Deze planken steunen op uitschuifbare hulpkortelingen, zodat de vloerbreedte aan de gevelzijde is te verstellen. Speciaal hiervoor is ook Allround ring 54 beschikbaar. Het toepassen van steigerplanken op hulpkortelingen verlaagt de werkhoogte van een steiger met ongeveer 10 cm. In een steiger met 2 meter slagen (vloeren op iedere 4e ring met een ringafstand van 50 cm) betekent dit dat veel bouwvakkers niet rechtop door de steiger kunnen lopen. Door het toepassen van een Allround ring 54 systeem komen de vloeren op een afstand van 2.16 m (4 maal 54 cm ringafstand) in plaats van 2.00 m te liggen. Dit verbetert de ergonomie van de steiger. 

  Heb je een vraag?

Heb je advies nodig voor een project?

Onze specialisten geven advies op maat.

Advies aanvragen?

 • Max. file size: 24 MB.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.